1

Smått er godt! – Et hverdagsfellesskap å bli glad i

Hvis du kjenner på at du drukner litt i det store møtefellesskapet om søndagene, så vurder å gjøre som noen av oss: Sett av en time en gang i uka, dra med deg Bibelen og noe å bite i, og få mer ut av livet gjennom fortrolige og gode samtaler.

Her skal du få et lite innblikk i hvordan en smågruppe kan fungere – selv for en gruppe menn i sin beste alder som bestemte seg for å treffes og dele livet.

– Vi begynte for noen år tilbake med et enkelt ønske om både å forstå Bibelen bedre, bli satt i stand til å leve den ut i hverdagen, samt gjøre det på en måte som var forpliktende. Og da var det et poeng at vi ikke var for mange, slik at her enkelt av oss ble sett, hørt og kunne bidra. På den måten ønsket vi å være med på å disiple hverandre, styrke hverandre i troen – og kunne være åpne om utfordrende ting i livene våre.

Som menn er det nemlig ikke mange av oss som har et hverdagsfellesskap hvor vi nettopp kan være åpne, fortrolige eller transparente (=kan sees tvers igjennom), og hvor det ikke er behov for å gjemme seg bak fasader. Har vi klart det? I ganske stor grad vil jeg påstå. Men hvordan?

Dele med hverandre = vinn-vinn i liv og lære

Vi gjør det ikke mer komplisert enn det trenger å være. Vi leser høyt fra ulike steder i Bibelen, snakker, funderer og grubler en stund, og lar det være åpent for alle typer kommentarer. Det er jo nemlig slik at Bibelen faktisk ikke alltid er en enkel bok å forstå, og det vi forstår er det ikke alltid enkelt å ta til seg. Men der en får innsikt om noe, kan han dele den med de andre, slik at vi sammen bedre forstår hva Gud sier. Og dermed kan vi bedre leve ut det vi sammen forstår er Guds vilje og mening for oss. Mer av en vinn-vinn-situasjon er det vanskelig å forestille seg.

For oss hverdagsdisipler er det befriende å kunne blottstille vår uro, frykt og tvil, uten redsel for å bli sett ned på eller kritisert. Og det kan vi makte i en slik liten setting hvor alle kan kjenne at de er viktige. For vi er sjelden mer enn 4-5 stykker når vi samles. Da er det enkelt både for den som vil bygge opp og den som trenger å bli bygget opp. Og der hvor ingen av oss har svar eller makter å komme med hjelp, har vi mulighet til å be til Gud for hverandre og familiene våre. Det gjør vi hver gang.

Bibelen – en kilde til tro

Nå kan det selvsagt innvendes at det ikke nødvendigvis må være Bibelen man studerer til enhver tid, siden det er mye annet godt vi kan samles omkring. Det er helt riktig. Men siden vi som kristne ser på Bibelen som kilden til tro, er det et veldig godt poeng synes vi å bruke tid til å trenge inn i den. For vi lever i 2016 omgitt av en kultur preget av tvil og skepsis. I 1. Peter 3,15 står det at vi som troende skal være rede til å gi et forsvar for det håp som er i oss. Hvordan skal vi klare det om vi ikke kjenner Guds Ord?

Vi har helt fra starten av samles i hjemmene våre. Det sikrer en avslappet atmosfære i tillegg til at det er svært praktisk og billig. Med andre ord: en lavteknologisk lavbudsjettsløsning for lærevillige og lydhøre læresvenner (disipler). Prøv det du også!

Hilsen Audun og de andre gutta i gruppa

[Pst! Ta gjerne kontakt dersom du ønsker å bli med i en fellesskapsgruppe. Vi har ulike grupper og nærfellesskap, mannsgrupper, kvinnegrupper, nabogrupper og blandingsgrupper med folk fra litt ulike steder.]

Kommentar (1)

  1. Svar
    Tom Klevesier

    For en flott beskrivelse, Audun!
    God sommer og høst, hele fellesskapet! 😊
    Hilsen Tom

Legg inn en kommentar